Tankın büyüklüğü balıklar için daha fazla gezme anlamına gelir.Tabi küçük akvaryumlara
göre daha zor temizlenir,ama balıklarınız daha falza gezerse vücundaki kaslar gelişir ve yapısı da gelişir.Küçük boyutlu akvaryumlarda su değerleri sürekli değişik olabilir. Büyük tanklarda su değerlerini korumak mümkündür.
Tankınızdaki balık ve tür sayılarını tankınızın boyutuna göre orantalı bir şekilde tutarsanız hem balıklarınız sıkışarak ve çarpışarak yüzmez, tankınız ne kadar büyük olursa balıklarınız o kadar hızlı büyür ve yavru yapma olanağı artar.
Kapasitesinden fazla balık beslenen tanklarda, her zaman için çok sorun yaşanır.
Fazla balık, gereksiz yere yaşanacak kavgalar demektir.
Fazla balık, daha fazla yem ve daha fazla kirlilik demektir.
Fazla balık, hastalık riskinin daha fazla yaşanması demektir.
Türe uygun kaliteli ve çeşitli yemlerle beslemek: Balıklar, beslenme özelliklerine göre 3 türe ayrılırlar; herbivor(bitkisel), carnivor(etçil) ve omnivor(hem bitkisel,hem etçil).
Protein ağırlıklı beslenmesi gereken bir türe bitkisel ağırlıklı beslenme uygularsanız yeterince gelişemezler. Frontosa gibi, doğasında etçil olan bir balığa daima protein ağırlıklı yemleme yapmalısınız. Balıklarınıza özelliklerine uygun kuru ve canlı yemler vermelisiniz. Aynı zamanda, tek bir çeşit yem değil, onlara uygun birkaç tür yem kullanarak ihtiyaçları olan her tür besini almalarını sağlamalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder